ВАКС відправив під домашній арешт чиновницю ОП

Читать на русском
ВАКС застосував до керівниці одного з головних департаментів Офісу президента України Світлани Кондзелі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ВАКС застосував до керівниці одного з головних департаментів Офісу президента України Світлани Кондзелі запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Крім того, на підозрювану покладено низку процесуальних обов'язків, зокрема носіння електронного браслету.

Відзначається, що прокурор САП наполягав на застосуванні до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 7,684 млн гривень застави.

«Питання щодо оскарження запобіжних заходів буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішень суду», - йдеться в повідомленні.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував спільника чиновниці Офісу президента Світлани Кондзелі, яку затримали у справі про підбурювання до надання хабаря за працевлаштування до наглядової ради НАК «Нафтогаз України». Слідством встановлено, що посадовці вимагали з фізичної особи 300 тис. доларів неправомірної вигоди за сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, чиновниці ОП та її спільнику повідомили про підозру за статтями закінчений замах на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінчений замах на підбурювання до надання неправомірної вимоги посадовій особі, яка займає відповідальне становище, тобто вчинення злочинів (передбачені ч 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: