Названо число COVID-хворих, яке не витримає медсистема

Медична система України може витримати 15-20 тисяч хворих коронавірусом за добу. Добовий приріст хворих вище за 20 тисяч стане для неї непосильним.

Про це заявив глава комітету ВР з питань здоров'я Михайло Радуцький, передає РБК-Україна.

За його словами, можливості української медсистеми розширюються, однак понад 20 тисяч випадків на добу вона витримати не здатна.

«Постійно створюються додаткові ліжка в лікарнях, облаштовуються польові шпиталі, щодня наростає потужність медичної системи. На сьогоднішній день ми розуміємо, що вона може впоратися з 15-20 тисячами хворих на добу. Але якщо буде понад 20 тисяч - до цього наша система на сьогодні не готова», - заявив Радуцький.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, навіть сценарію, коли за добу буде 15-20 тисяч випадків, краще не допускати.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 8687 осіб. На вихідних добовий приріст вперше перевищив 10 тисяч.

Раніше в МОЗ пояснили межу в 52 тисячі ліжко-місць для хворих коронавірусом. Також повідомлялося, що в Україні можуть запровадити протокол медичного сортування.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО