НАЗК відновило доступ до реєстру декларацій

Національне агентство з питань запобігання корупції відновило доступ до Єдиного державного реєстру електронних декларацій.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК у Facebook.

У повідомленні зазначається, що відновлення доступу відбулося завдяки розпорядження Кабміну, яке зобов’язало Національне агентство з питань запобігання корупції забезпечити відкритий цілодобовий доступ до публічної частини реєстру декларацій.

Це рішення також дозволить НАЗК проводити спеціальні перевірки та розблокує призначення керівників в органи влади та місцевого самоврядування.

«Це перший крок до відновлення ефективної системи запобігання корупції в Україні. Це важливий сигнал від Президента та Уряду, що попри намагання Конституційного Суду узурпувати владу в країні, антикорупційна система не має бути зруйнована на догоду ворогам України», - зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Нагадаємо, 27 жовтня судді Конституційного суду України скасували кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Через це у НАЗК заявили про закриття реєстру декларацій. Пізніше КМУ прийняв розпорядження про відновлення доступу до нього.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО