У Мартиненка заперечують програш скарги на вирок у Швейцарії

Швейцарський суд ще не завершив розгляд апеляційної скарги захисника колишнього народного депутата Миколи Мартиненка на оголошений обвинувальний вирок у легалізації близько 2,8 млн євро через швейцарську фінансову систему.

Про це у коментарі журналісту «Слово і діло» повідомив адвокат Мартиненка Петро Бойко та підтвердили джерела в органах правопорядку.

«Мартиненко не програвав апеляції, це не правда. Просто (у суді – ред) оголошено повний текст суду першої інстанції», – сказав Бойко.

Також цю інформацію «Слово і діло» підтвердили в українських органах правопорядку, зазначивши, що розгляд апеляції захисту екснардепа досі триває.

Як відомо, 26 червня суд у Швейцарії визнав винним у відмиванні коштів колишнього народного депутата України Миколу Мартиненка. Разом із ним засудили Павла Скаленка, якому слідство в Україні відводить роль «правої руки» Мартиненка. Їм обом призначили покарання у вигляді ув'язнення: 28 місяців, 12 з яких – «безумовного відбування» Мартиненку, а Скаленку – 24 місяці. Рішення пов'язане із судовим процесом в Україні.

Нагадаємо, українські органи правопорядку обвинувачують Мартиненка в організації заволодіння коштами НАЕК «Енергоатом». Наразі ця справа перебуває на розгляді Вищого антикорупційного суду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО