Зеленський назвав граничне число COVID-хворих для медсистеми

Медична система в Україні здатна витримати не більше 15 тисяч нових випадків коронавірусу в день.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам у четвер, 22 жовтня, передає пресслужба ОПУ.

«Місяць тому ми вважали, що при 9,5 тисячах хворих на день наша медицина зупиниться - не вистачатиме ліжок в інфекційних лікарнях і медиків ... На сьогодні міністр Степанов правий, що при 15 тисячах ми можемо ввести локдаун», - сказав Зеленський.

За його словами, одним з ключових факторів є наявність лікарів, які зможуть надавати допомогу хворим. Їх кількість намагаються збільшити шляхом перепрофілювання відділень медзакладів і залучення інтернів та студентів, зазначив глава держави.

«Ми не можемо перепрофілювати всю медичну систему України під хворих на COVID-19. Не можуть мільйони лікарів несподівано з'явитися в Україні. Це велика проблема, і саме тому ми звертаємося до людей - ми розуміємо втома, але носіть, будь ласка, маски - не тільки для себе, але і для свого оточення», - додав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський заявив, що жорсткий карантин в Україні запроваджувати не будуть, оскільки він повністю зупинить економіку.

В Україні сьогодні вперше зафіксували понад 7 тисяч випадків COVID-19.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО