ВАКС знову продовжив нічний домашній арешт Гримчака

Вищий антикорупційний суд продовжив до 15 грудня строк нічного домашнього арешту колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у шахрайстві і підбурюванні до дачі хабара.

Таке рішення 16 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про продовження строку дії запобіжного заходу у виді домашнього арешту Юрія Гримчака – задовольнити. Продовжити Юрію Гримчаку на шістдесят днів, тобто до 15 грудня включно, строк тримання під домашнім арештом із забороною залишати житло у нічний час з 22:00 до 06:00», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, Гримчак пообіцяв за гроші вирішити два питання представнику приватної компанії. Так, він під час розмови із вказаним представником дізнався, що той намагається вирішите одне питання в суді, а саме стягнення боргу з іншої фірми. Ексзаступник міністра нібито пообіцяв за 100 тисяч доларів вирішити це питання, звернувшись до ексзаступника генерального прокурора, щоб той повпливав на голову Касаційного цивільного суду, а той вплинув вже на суддів цього суду. За даними «Слово і Діло», йдеться про Анжелу Стрижевську.

Нагадаємо, САП оголосила Гримчаку та Овдієнку обвинувальний акт. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи, а пізніше САП скерувала її до суду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО