Степанов перерахував нові карантинні обмеження

Глава МОЗ Максим Степанов детально розповів про карантинні обмеження, які в Україні запровадили разом з продовженням карантину до кінця 2020 року.

Про це він повідомив під час брифінгу у четвер, 15 жовтня.

«Ще раз хочу нагадати, що саме, які саме ми ввели карантинні обмеження. Перше - будуть майже заборонені будь-які масові заходи. Якщо ми говоримо про «зелені» рівні епідемічної небезпеки, то це не більше 50 осіб з дотриманням відповідно дистанції, в «жовтій» зоні - 30 і в «помаранчевій» - не більше 20 осіб. Також ми ввели додатково обмеження щодо роботи закладів. Це ресторани, кафе, інші заклади харчування. Тепер вони працюють до 22:00 і не пізніше. Також ми чітко встановили, хто за що відповідає з точки зору контролю. Що за питання самоізоляції відповідає, в тому числі, крім закладів охорони здоров'я, Національна поліція», - сказав Степанов.

Глава МОЗ уточнив, що контролювати дотримання громадянами самоізоляції зобов'язана Нацполіція, а за контроль правил карантину на ринках, в ресторанах, магазинах і в транспорті - відповідає Держспоживслужба з органами місцевого самоврядування та представниками Укртрансбезпеки.

Нагадаємо, Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 грудня 2020 року і посилив ряд обмежень.

В Україні за добу знову зафіксували понад 5 тисяч випадків коронавірусу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО