Боротьба з пропагандою: чи підтримають в ООН пропозицію Зеленського

Дмитро Купираполітолог

Президент України Володимир Зеленський запропонував ООН створити в Україні штаб-квартиру з протидії пропаганді та дезінформації. У коментарі «Слово і діло» політолог Дмитро Купира зауважив, що ініціативи щодо захисту інформаційного простору краще пропонувати на регіональному рівні, де Україна може заручитися підтримкою союзників.

«Ідея гарна, але деякі члени Радбезу й самі є джерелом поширення цієї пропаганди, тому навряд чи на такому рівні ініціатива України знайде підтримку. Вирішувати цю проблему треба починати на регіональному рівні. І такі ініціативи вже були. Це вже відбувається в ЄС та на євроатлантичному просторі», – сказав Купира.

Політолог звернув увагу на те, що Україна повинна активніше долучатися до таких проєктів, що вже існують.

«Якщо говорити про щось нове, можна ініціювати на рівні ГУАМ. Наразі це міжнародна організація, де Україна є найактивнішим актором, але сама організація дуже слабка. І це могло б її посилити. Також можна було б запустити проєкти у співпраці з Балтійськими країнами та Польщею», – прокоментував Дмитро Купира.

Нагадаємо, 14 вересня президент Володимир Зеленський затвердив Стратегію національної безпеки, яка має визначити основні напрями політики країни в цій сфері.

Документ заснований на трьох принципах: стримуванні, стійкості та взаємодії.

Раніше в РНБО озвучили песимістичний прогноз щодо COVID-19.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО