ВРП продовжила відсторонення підозрюваного НАБУ судді

Суддю Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського відсторонили від здійснення правосуддя до 17 вересня у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності за одержання неправомірної вигоди і зловживання впливом.

Про це повідомляє пресслужба Вищої ради правосуддя.

«ВРП на засіданні 4 серпня вирішила задовольнити клопотання генерального прокурора Ірини Венедіктової та продовжити до 17 вересня строк тимчасового відсторонення судді Володимирецького районного суду Рівненської області Закревського Леоніда Володимировича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності», – інформують в органі.

Як повідомили у ВРП, 31 липня до них надійшло клопотання генпрокурора про продовження строку тимчасового відсторонення судді Закревського від здійснення правосуддя, оскільки трок досудового розслідування у кримінальному провадженні продовжений до 17 вересня.

Як відомо, 6 березня суд відправив суддю Закревського під домашній арешт. 21 лютого йому повідомили про підозру. Детективи НАБУ встановили непоодинокі факти висловлювання підозрюваним головою суду прохання надати йому неправомірну вигоду з метою ухвалення рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йшлося про ухвалення рішення в різних справах, що були на розгляду суду: від ухвалення рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні. Неправомірну вигоду Закревський нібито отримав через посередника.

Раніше НАБУ знайшло у Закревського карту поляка. Пізніше суд заарештував вилучені під час обшуку кошти в цій справі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО