ВАКС продовжив обов'язки екснардеп Березкіна

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 вересня дію обов'язків колишнього народного депутата України Станіслава Березкіна, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні незаконної компенсації на оренду житла в Києві.

Таке рішення 20 липня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 22 травня ВАКС визначив Березкіну запобіжний захід у вигляді 937,5 тисяч гривень застави. Також на нього поклали такі обов'язки: повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП звернувся до суду з клопотанням про їх продовження. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила.

Нагадаємо, 18 травня НАБУ і САП повідомили про підозру Березкіну. За даними слідства, з листопада 2014 року по серпень 2019 року екснардепу було безпідставно виплачено на оренду понад 937 тис. грн, хоча він мав житло в Києві. Наразі йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, тобто зловживання владою або службовим становищем.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Олександру Пресману в одержанні незаконної компенсації. Раніше екснардеп Олександр Черненко пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у незаконному отриманні компенсації. Вищий антикорупційний суд затвердив угоду між САП і Черненком. Також НАБУ і САП завершили слідство у справі екснардепа Андрія Левуса про одержання компенсації за оренду житла.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО