Суддя Вовк заперечує отримання підозри

Глава Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павло Вовк заявив, що підозри йому ніхто не вручав. Обшуки в суді 17 липня він назвав тиском на суд і на нього особисто.

Про це Вовк написав на своїй сторінці в Facebook.

«Мені ніхто не вручав ніяких підозр. Я зараз перебуваю у відпустці, по завершенню якої правовим шляхом і в порядку передбачених законом буду доводити свою правоту», - написав він.

Суддя зазначив, що, попри тиск, у відставку йти не має наміру.

«Обшуки, санкціоновані районним судом міста Кіровограда, і так звані нові підозри, - не що інше, як бажання окремих одіозних персонажів показати хоч якусь «ефективність» і створити фон для вереску «активістів» про необхідність термінової судової реформи по їхнім лекала і тиску таким чином на владу. Водночас, обшук в суді я розцінюю, як чергову спробу тиску на ОАСК і мене особисто. Але я у відставку не піду», - написав Вовк.

Нагадаємо, 26 липня НАБУ проводило обшуки в Окружному адмінсуді Києва. Також в ГПУ розкрили деталі слідства, в рамках якого проходили обшуки в суді. Пізніше, Вовку вручили підозру. Директор НАБУ Артем Ситник навіть просив цю справу передати детективам, проте колишній генеральний прокурор Юрій Луценко відмовив.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО