Україна в ТКГ вимагає повного припинення вогню на Донбасі через пожежі

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у середу, 8 липня, під час чергового засідання ТКГ з мирного врегулювання на Донбасі закликав учасників переговорів домогтися встановлення повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що перед початком засідання ТКГ керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що напередодні в Луганській області поблизу лінії розмежування сил і засобів виникла масштабна лісова пожежа, внаслідок якої постраждав населений пункт і загинули люди. Вогнища спостерігаються в лісових масивах поблизу сіл Смолянинове, Капітанове і Воронове.

Зважаючи на небезпеку перекидання полум'я на населені пункти через посилення вітру та спекотної погоди, Андрій Єрмак закликав учасників Тристоронньої контактної групи до забезпечення встановлення повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

«Вважаю, що на черговому засіданні ТКГ варто вкотре предметно розглянути питання встановлення режиму тиші», - сказав Єрмак, наголосивши, що спільним завданням є недопущення нових людських жертв серед мирного населення.

Раніше повідомлялося, що бойовики перешкоджають гасінню пожежі в Луганській області.

Нагадаємо, лісова пожежа в Луганській області спалахнула 6 липня. Вогонь охопив близько 85 гектарів Боровського й Охтирського лісництв у Новоайдарському районі.

Через сильний вітер вогонь дійшов до житлового сектору.

За інформацією Зеленського, наразі відомо про п’ять жертв унаслідок лісових пожеж на Луганщині.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО