Україна в ООН просить засудити проведення російського референдуму в Криму

Україна в ООН закликала засудити проведення Росією на референдума в тимчасово окупованих територіях в Криму, а також частинах Донецької̈ та Луганської областей. Референдум стосувався поправок до російської конституції.

Про це заявив в офіційному листі до генсека ООН Сергій Кислиця, постійний представник України при ООН, пише «Укрінформ».

Проведення голосування на окупованих територіях суперечить основним нормам та принципам міжнародного права, у тому числі, Статуту ООН та Резолюції ГА ООН 68/262 «Територіальна цілісність України», а також українському законодавству.

Кислиця закликав усі країни-члени ООН, а також органи та агенції ООН засудити проведення «голосування» на тимчасово окупованих територіях України.

Український дипломат наголосив, що участь громадян України в такому «референдумі» з використанням примусово виданих Росією паспортів на тимчасово окупованих українських територіях спотворює результати всеросійського голосування.

Нагадаємо, 25 червня в Росії та анексованому нею Криму почалося голосування щодо поправок до Конституції РФ. Одна з поправок стосується «обнулення» президентських термінів і дозволить російському президенту Володимиру Путіну брати участь у виборах ще два рази й залишатися при владі до 2036 року.

У відповідь МЗС України вимагає посилити санкції проти РФ.

Також генсек ООН оприлюднив доповідь про нові порушення прав людини в Криму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО