Венедіктова прокоментувала слова Шабуніна про хабар за справу Бахматюка

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова прокоментувала слова голови правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна щодо справи Бахматюка.

«Сьогодні колеги повідомили мені, що на сторінках ФБ окремі активісти намагаються поширювати думку, що особисто я взяла 1 млн хабаря за підписання процесуального документа, пов‘язаного з провадженням стосовно Олега Бахматюка. Не вперше від них йде поширення брехливої інформаціі з єдиною метою — отримати хайп. Шкода, що замість того, щоб дійсно займатися антикорупційною діяльністю, різного роду діячі єдине що можуть — займатися поширенням вигаданих ними пліток», – написала чиновниця.

За її словами, коли вона вийде з відпустки, то попросить спростувати такі твердження в офіційному порядку і, ймовірно буде звертатися з позовом до суду.

Як відомо, Віталій Шабунін у своєму Telelram-каналі написав, що Венедіктова лише виправдовується виконанням рішення Печерського суду.

Раніше Венедіктова прокоментувала закриття справи проти колишнього власника «VAB Банку» Олега Бахматюка. Вона пояснила, що Печерський районний суд зобов’язав Офіс генпрокурора скасувати постанову, яка скасовувала іншу постанову, яка, своєю чергою, закривала кримінальне провадження.

Тобто суд зобов’язав ОГП закрити справу проти Бахматюка.

Нагадаємо, торік Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук підприємця і колишнього власника «VAB банку» Олега Бахматюка. НАБУ повідомило, що оголосило підозру Бахматюку в провадженні про заволодіння 1,2 мільярда гривень стабілізаційного кредиту.

Сам банк визнали неплатоспроможним і ліквідували.

Колишній власник «VAB Банку» та голова ради директорів «Укрлендфармінг» підтвердив, що перебуває за кордоном і готовий до співпраці зі слідством.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО