ВАКС знову продовжив домашній арешт рівненського судді

Суд продовжив до 27 липня нічний домашній арешт колишнього голови Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди і зловживанні впливом.

Таке рішення ще 27 травня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Також суд продовжив дію таких обов'язків судді: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Водночас 18 червня апеляційна палата ВАКС розглянула скаргу на рішення від 27 травня про продовження домашнього арешту Закревського. Вивчивши апеляцію, судді залишили її без задоволення.

Як відомо, 6 березня суд відправив суддю Закревського під домашній арешт. 21 лютого йому повідомили про підозру. Детективи НАБУ встановили непоодинокі факти висловлювання підозрюваним головою суду прохання надати йому неправомірну вигоду з метою ухвалення рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йшлося про ухвалення рішення в різних справах, що були на розгляду суду: від ухвалення рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні. Неправомірну вигоду Закревський нібито отримав через посередника.

Раніше НАБУ знайшло у Закревського карту поляка. Пізніше суд заарештував вилучені під час обшуку кошти в цій справі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО