САП незабаром передасть до суду справу екснардепа Колєснікова

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має незабаром передати до суду справу колишнього народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова, оскільки суд йому обмежив строк для ознайомлення з розслідуванням детективів Національного антикорупційного бюро до 19 червня.

Таке рішення 11 червня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

На думку детектива, екснардеп та його адвокат затягують процедуру ознайомлення з розслідуванням НАБУ і САП. Тому він подав клопотання про обмеження строку для ознайомлення з розслідуванням. Суд клопотання задовольнив частково, встановивши кінцевою датою 19 червня.

В самому рішенні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за даними «Слово і діло» від САП і ВАКС, ідеться саме про Колєснікова.

За даними слідства, впродовж грудня 2014 – жовтня 2018 років Колєсніков незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номеру у готелі «Київ» у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт.

Нагадаємо, детективи повідомили про підозру Колєснікову. Пізніше суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави. Також НАБУ повідомило про підозру Руслану Сольвару.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО