«Право на владу»: законопроект про референдум та проблеми децентралізації

Темою сьогоднішнього прямого ефіру ток-шоу «Право на владу» о 21.45 на каналі «1+1» буде президентський законопроект про референдум, народовладдя та проблеми децентралізації.

Народовладдя чи пастка? Децентралізація чи федералізація? Законопроект про референдуми, конфлікти мерів міст із центральною владою, утворення «угорського» району на Закарпатті та залучення до Мінського процесу проукраїнських біженців з Донбасу. Події розгортаються неймовірно швидко та викликають багато питань. Як не розшматувати Україну, не допомогти ворогам та вийти з випробувань сильнішими?

На ці питання шукатимуть відповіді в ток-шоу «Право на владу» гості студії разом з ведучою Наталією Мосейчук.

У дискусії візьмуть участь перший президент України Леонід Кравчук, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, перший заступник голови Верховної ради Руслан Стефанчук, народний депутат від фракції партії ВО «Батьківщина» Сергій Власенко, колишній прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Також до обговорення запрошені журналіст, представник Донецька у політичній підгрупі на Мінських переговорах Денис Казанський, народний депутат V, VI, VII скликань, т.в.о. заступника глави адміністрації президента у 2014 році Андрій Сенченко, директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак, голова аналітичного центру «Донбаський інститут регіональної політики» Енріке Менендес, правник, волонтер, запрошений науковець Центру конституційної демократії Індіанського університету Геннадій Друзенко та інші.

Сьогодні о 21.45 на каналі «1+1».

Традиційно в режимі онлайн «Слово і діло» допомагатиме команді «Право на владу» здійснювати фактчекінг слів гостей ефіру: перевіряти, чи правдиві їхні висловлювання.

Дискусія може бути перервана, якщо слова політика розходяться з його діями або із загальновідомими фактами.

Чи збільшаться можливості громадян впливати на політику завдяки закону про народовладдя, читайте в колонці політичного експерта «Слово і діло» Валентина Гладких.

Також ми проаналізували, що пропонує Зеленський у законопроекті про референдум.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО