Аварія танкера в Одесі: рівень забруднення води в 15 разів вищий за норму

Через затонулий танкер Delfi показники забруднення води і повітря біля одеського пляжу Дельфін перевищені приблизно в 15 разів.

Про це в четвер, 21 травня, повідомив в.о. начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області Артем Заярний, передає «Радіо Свобода».

За його словами, забруднення зафіксували співробітники муніципальної рятувальної служби. Точні дані з'являться протягом тижня. Але, попередньо, допустимі показники за вмістом шкідливих речовин у повітрі і воді біля судна на пляжі в Одесі перевищені в 15 разів.

Зараз забруднення на воді працівники порту прибрали за допомогою абсорбуючого порошку, однак зберігається ймовірність нового витікання в море пального і моторного масла, додав Заярний.

Він зазначив, що розпиляти судно не можна з цієї ж причини. Тому екоінспектори наполягатимуть, щоб власник танкера або представники Адміністрації морських портів України прибрали його краном або буксирами.

Нагадаємо, 22 листопада 2019 року через сильний шторм танкер Delfi зірвало з якоря і віднесло в акваторію Одеси. На березі біля пляжу Дельфін танкер перекинувся на бік і затонув. Тоді в море вилилося близько 150 кг нафтопродуктів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО