Підкуп голови ДАЗВ: стало відоме прізвище підозрюваного

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у підкупі тимчасово виконувачу обов'язків голови Державного агентства з управління зоною відчуження генеральному директору державного спеціалізованого підприємства «Об'єднання «Радон» Ігорю Буксанчуку.

Про це під час засідання у Вищому антикорупційному суді повідомила прокурор САП Аліна Жовницька, передає «Слово і діло» з посиланням на трансляцію суду.

За словами прокурора САП, Буксанчук надав неправомірну вигоду голові ДАЗВ для того, щоб той погодив йому премії. Вона просила суд обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді 1,2 млн грн застави. На думку Жовницької, керівник об'єднання «Радон» може переховуватися від слідства; знищити, приховати або спотворити речі або документі, важливі для слідства, а також тиснути на свідків.

Адвокати заперечували проти задоволення клопотання і просили застосувати до Буксанчука запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На їх думку, оголошена підозра необґрунтована, а ризики перешкоджання слідству та інших – відсутні.

За даними НАБУ, слідство задокументувало, що гендиректор передав т.в.о. голови ДАЗВ 210 тисяч гривень в обмін на погодження призначення йому річної та щоквартальної премій у понад 430 тис. грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили гендиректора держпідприємства на підкупі голови ДАЗВ. Раніше НАБУ викрило «на гарячому» керівника слідчого управління ДФС. Пізніше суд збільшив йому розмір застави.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО