У Раду внесли вже сім постанов про скасування закону про ринок землі

У парламенті трохи більше ніж за добу зареєстрували сім проєктів постанов про скасування закону про ринок землі, який раніше затвердила Рада.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Так, за станом на 1 квітня зареєстровано 7 проєктів постанов (№№2178-10-П - 2178-10-П6) «Про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в другому читанні і в цілому як закону проекту ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10 від 10.10.2019 року)».

Автори документів: Антон Поляков і Оксана Савчук (позафракційні), Юлія Тимошенко, Вадим Івченко, Іван Кириленко, Сергій Тарута та Андрій Пузійчук (ВО «Батьківщина).

Таким чином, спікер Верховної ради не може підписати прийнятий закон, поки депутати не розглянуть проєкти постанов щодо скасування голосувань і не приймуть по ним рішення. Відповідно, підписання закону заблоковано і для президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, в ніч на 31 березня ВР на позачерговому засіданні прийняла в другому читанні законопроект про ринок землі, поправки до якого розглядалися більше півтора місяці.

Підписання закону заблокували наступного ж дня.

«Слово і діло» розбиралася, чи було порушення процедури розгляду і голосування.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО