У Туркменістані заборонили слово «коронавірус»

Влада Туркменістану запровадила заборону на вживання слова «коронавірус». Вона стосується як представників ЗМІ, так і інформаційних матеріалів у школах і лікарнях.

Про це повідомляє видання «Репортери без кордонів» у вівторок, 31 березня. У публікації сказано, що державним засобам масової інформації Туркменістану на офіційному рівні заборонено використовувати слово «коронавірус».

Його також видалили з інформаційних брошур з охорони здоров'я, які доступні в школах Туркменістану, лікарнях і робочих офісах.

У виданні зазначають, що громадяни Туркменістану зараз мають доступ тільки до односторонньої інформації про пандемію коронавірусу. У такий спосіб влада намагається приховати всю інформацію про хворобу, щоб уникнути паніки, допускають автори публікації.

Крім того, за інформацією «Радіо Азатлик», у Туркменістані людей затримують за розмови про коронавірус. А осіб, які на вулиці носять захисні маски, можуть заарештувати.

Водночас у Туркменістані влада все-таки посилила противоепідемічні заходи проти вірусу – обмежено рух у столиці з регіонів і переміщення громадян всередині країни, на дорогах і громадських місцях проводять температурний скринінг.

Як відомо, Туркменістан посів останнє місце у Світовому індексі свободи преси за 2019 рік.

З початку пандемії Туркменістан поки не повідомив про жоден підтверджений випадок коронавірусу.

Водночас у всьому світі станом на 31 березня відомо про понад 785 тисяч хворих на COVID-19.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО