Рада продовжила розглядати поправки до закону про ринок землі

Верховна рада на позачерговому засіданні 30 березня продовжила розгляд поправок до законопроєкту №2178-10 про ринок землі.

Третє за сьогоднішній день позачергове засідання Ради проводить перший віце-спікер Руслан Стефанчук. Трансляцію засідання веде «Слово і Діло».

В ході розгляду правок деякі з нардепів заявили, що сьогоднішнє голосування щодо земельної реформи не можна назвати конституційним, оскільки воно проходить не під час пленарного засідання.

Незважаючи на заяви парламентарів, перший віце-спікер Руслан Стефанчук продовжив виносити правки щодо цього закону на голосування.

Як відомо, під час засідання фракції «Слуга народу» 27 березня депутати обговорили зміни в законопроєкт про ринок землі. Зокрема, було визначено, що документ набуде чинності з 1 липня 2021. Також парламентарії домовилися про концентрацію не більше 100 гектарів в одні руки.

Нагадаємо, парламент призупинив розгляд проекту закону про ринок землі на початку березня. На той момент нардепи пройшли близько 3300 поправок з 4018 внесених. Було схвалено лише дві з них.

В цілому поправки до закону про землю Рада почала розглядати з 6 лютого 2020 року.

Як писало «Слово і Діло», даний законопроєкт - яскравий приклад того, як народні депутати можуть використовувати правки не для удосконалення документа, а щоб затягнути його прийняття (більшість правок подані політичними силами, які виступають проти продажу землі).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО