У Раді з'явилася постанова про недовіру Рябошапці

На сайті Верховної ради зареєстровано постанову про висловлення недовіри генеральному прокурору України Руслану Рябошапці.

Як повідомляється на сайті парламенту, документ надійшов сьогодні, 3 березня. Постанову №3154 зареєстрував нардеп Максим Бужанський (фракція «Слуга народу»).

Про це сам Бужанський також повідомив в своєму Telegram-каналі.

«Постанова про висловлення недовіри генеральному прокурору зібрала необхідну кількість голосів, і я зареєстрував її в парламенті. Виженемо його разом, так би мовити», - написав Бужанський.

Зараз постанову передано на розгляд керівництву, сказано на сайті ВР. Це означає, що Рада може розглянути її вже завтра, 4 березня, на позачерговому засіданні. А висловлення недовіри парламентом, як відом, тягне за собою відставку генпрокурора.

Нагадаємо, 4 березня має відбутися позачергове засідання Верховної ради. На ньому, зокрема, можуть розглянути питання про відставку генпрокурора Руслана Рябошапки і прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Також стало відомо, що Руслан Рябошапка та директор НАБУ Артем Ситник запрошені на вечірнє засідання фракції «Слуга народу», яке заплановане у вівторок, 3 березня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО