Замість Гончарука: чи можуть Андрія Богдана призначити прем'єром

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Парламентська фракція «Слуга народу» готова підтримати тільки одного кандидата на посаду нового прем'єр-міністра - екскерівника Офісу президента України Андрія Богдана. Таку заяву зробив народний депутат від СН Євген Шевченко. У червні цього року колишній керівник Офісу президента неоднозначно висловлювався з цього приводу. «Поки не претендую, але що буде далі ноубоді ноуз (nobody knows - ніхто не знає)», - відповів Андрій Богдан. У коментарі «Слово і Діло» експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко скептично оцінив імовірність призначення Андрія Богдана замість Олексія Гончарука.

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко підкреслив, що Андрій Богдан пішов з ОПУ не за власним бажанням і не в дуже дружній атмосфері.

«Було і нерозуміння, і антагоністична позиція Єрмака по відношенню до Богдана. У них були різні підходи щодо столиці, мера, відносин з головними бенефіціарами країни та багатьох інших спірних питань», - констатував політолог.

Ігор Петренко вважає, що Андрій Єрмак, вигравши змагання за вплив на ОПУ, не сприятиме тому, щоб Богдан став прем'єром.

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень зазначив, що прем'єр-міністр офіційно повинен бути незалежною фігурою. Навіть якщо політична залежність буде, то на законодавчому рівні є право приймати різні самостійні рішення, уточнив експерт.

Пів року Кабміну: як міністри Гончарука виконують обіцянкиСлово і Діло у режимі онлайн відстежує виконання обіцянок політиками. Цього разу підбиваємо проміжні результати роботи уряду. Гончарук обіцяє значно більше за колег. Двоє міністрів виконали уже більше чверті своїх обіцянок. А троє – досі не виконали жодної.

«Президенту немає ніякого резону призначати на посаду прем'єр-міністра Андрія Богдана», - вважає політолог.

Ігор Петренко при цьому не виключив, що можливо в ОПУ запропонують Богдану якусь посаду в уряді, враховуючи давні дружні зв'язки. Однак, це буде навіть не міністерська посада.

«Можливо Богдану запропонують посаду віцепрем'єра. Це буде посада з красивою назвою, але без реальних повноважень. Потенційно такий сценарій можливий, але і цей крок не можна буде назвати дуже логічним», - прокоментував експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, як цей уряд виконував обіцянки протягом шести місяців каденції.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, які обіцянки на 2020 рік дали прем'єр і міністри Кабміну.

Також у відеопроєкті «Слово і Діло» юристи проаналізували звіт Кабміну Гончарука про виконання програми уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: