Апеляційний суд відновив Насірова на посаді голови ДФС

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним відновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Про це йдеться в постанові суду.

Як сказано в документі, суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва в частині визнання протиправним розпорядження Кабміну про звільнення Насірова з посади голови ДФС.

«Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 грудня 2018 року в частині визнання протиправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 №35-р про звільнення Насірова Р.М. з посади голови Державної фіскальної служби України залишити без змін», – йдеться в рішенні.

Отже, апеляційні скарги уряду, Державної фіскальної служби і нардепа Андрія Журжія не були задоволені.

Постанова суду набуває чинності з дня ухвалення, однак її ще можна оскаржити у Верховному суді.

Нагадаємо, Романа Насірова 31 січня 2018 року звільнили посади голови ДФС. 11 грудня того ж року Окружний адмінсуд Києва поновив Насірова на посаді, однак Кабмін оскаржив це рішення.

Колишнього головного податківця України підозрюють у зловживанні службовим становищем та діях, які завдали збитків державі на 2 млрд грн.

Зокрема, Насірова звинувачують у співпраці з колишнім нардепом-втікачем Олександром Онищенком, з яким він видавав відстрочки на рентну плату за видобуток корисних копалин.

НАБУ затримало Насірова 2 березня 2017 року. За два тижні Насіров вийшов із СІЗО, сплативши 100 млн грн застави. Згодом суд зменшив розмір застави майже втричі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО