Трамп передрік демократам втрату контролю над палатою представників

Президент США Дональд Трамп заявив, що американська Демократична партія втратить контроль над палатою представників за підсумками виборів в листопаді через спроби влаштувати імпічмент.

Про це 6 лютого пише ТАСС.

Трамп висловив думку, що Демократична партія, ймовірно, зробить нову спробу домогтися його усунення від влади.

За його словами, демократи - «порочні люди», які «тримаються один за одного»; саме так вони організували імпічмент.

«Вони тримаються один за одного, і вони страшенно порочні люди. І вони, ймовірно, повернуться за великим», - повідомив лідер Штатів, додавши, що це може і не відбутися, тому що рейтинг Республіканської партії тільки зріс після невдалої спроби імпічменту.

5 лютого сенат виправдав Трампа у справі про імпічмент за двома статтями обвинувачення на процесі. За звинувачення за першою статтею в зловживанні владою проголосували 48 осіб з Демократичної партії США, а також республіканець Мітт Ромні. Для доказу провини президента необхідно було набрати не менше 67 голосів сенаторів з 100.

Процес збору доказів для оголошення імпічменту Трампу демократи в США почали восени 2019 року. Вони звинувачували республіканця в тиску на Україну з метою дискредитації його потенційного суперника на президентських виборах 2020 роки від демократів Джо Байдена.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО