Генпрокуратура передала до НАБУ справу Клименка

Генеральна прокуратура України передала до Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури справу за обвинуваченням колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка у зловживаннях службовим становищем.

Про це «Слово і Діло» повідомило джерело в Генпрокуратурі.

Недавно у межах цієї справи апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала арешт коштів офшору IDP CAPITAL LTD, які перебувають на рахунках банку Юнісон. Сам банк пов'язували з Клименком. Національний банк України ухвалив рішення про його ліквідацію через непрозорість структури власності.

За версією слідства, Клименко у 2012-2013 роках, перебуваючи у складі очолюваної Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3,1 млрд грн, шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Нагадаємо, в серпні суд заочно заарештував Клименка. Також суд дозволив заочне розслідування відносно нього. Раніше ГПУ завершила розслідування відносно 27 екс-податківців часів Януковича.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО