Верховний суд розпочав підготовче засідання щодо касацій Пукача

Верховний суд провів перше підготовче засідання щодо розгляду касаційних скарг адвокатів засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Олексія Пукача.

Про це повідомляє hromadske.

Суд розглянув три клопотання: про недопущення до процесу представниць потерпілої Мирослави Гонгадзе; відвід колегії суддів; додання до матеріалів справи касаційної скарги третього захисника Пукача, яка була подана у серпні 2019 року.

Суд відмовив у задоволенні усіх трьох пунктів та оголосив перерву у слуханні до 19 березня 2020 року.

Сам засуджений у коментарі hromadske заявив, що очікує «справедливого рішення» і що справа політично сфабрикована.

Нагадаємо, в 2003 році Олексій Пукач був затриманий Генпрокуратурою у справі про викрадення та вбивство відомого українського журналіста Георгія Гонгадзе. Потім він був звільнений під підписку про невиїзд, втік й пропав на шість років.

Прокуратура оголосила його в міжнародний розшук. У 2009 році Пукач був арештований співробітниками СБУ, а 29 січня 2013 засуджений до довічного позбавлення волі. У 2016 році колегія суддів Апеляційного суду Києва не задовольнила апеляцію на вирок Олексію Пукачу.

Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений з відтятою головою труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО