Пукача можуть звільнити з-за грат - адвокат Гонгадзе

Читать на русском

Засуджений до довічного ув'язнення Олексій Пукач може опинитися на волі через юридичну колізію, спричинену апеляціями на його вирок.

Про це виданню LB.ua заявила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, пише «Слово і Діло».

Адвокат зазначила, що вирок убивці журналіста Георгія Гонгадзе вже півтора року не може набути чинності через те, що суд так і не приступив до розгляду апеляційних скарг. Як зазначає Теличенко, всього таких скарг 3 - і всі вони стосуються повернення справи на додаткове досудове розслідування.

Однак, як виявилося у ході досудового розслідування, Пукача знову можуть випустити на волю. «Якщо суд задовольнить бодай одну апеляційну скаргу і поверне на досудове розслідування, то Пукача мають випустити з-під стражі, де він, до речі, перебуває 5 років без вироку», - констатує Теличенко.

Серед зазначених апеляційних скарг є і скарга вдови Гонгадзе, яка полягає в тому, що державне звинувачення в особі Рената Кузьміна не інкримінувало замовний характер убивства.

«Якщо нашу скаргу задовольнять, то нашими руками звільнять його (Пукача - «Слово і Діло») з під-стражі, незалежно від того, що його провина доведена і покарання йому призначене судом правильно. Щоб цього не відбулось, ми вирішили відкликати свою апеляційну скаргу», - підсумувала адвокат.

Таким чином звинувачення втрачає можливість довести в суді замовний характер злочину та покарати справжнього вбивцю Георгія Гонгадзе. Між тим, як зізналася сама Теличенко, у вирішенні цієї ситуації вона сподівається на нове керівництво Генпрокуратури.

У свою чергу, Генеральний прокурор України Віталій Ярема сьогодні, 9 липня, пообіцяв притягнути до відповідальності винних у вбивстві Георгія Гонгадзе. Його попередник Олег Махніцький також обіцяв переглянути цю резонансну справу та довести її до логічного завершення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: