Справа ЮУАЕС: підозрюваний просив скасувати дозвіл НАБУ на заочне слідство

Адвокат колишнього депутата Криворізької міської ради, президента холдингу DARA Group Едуарда Самоткала просив суд переглянути дозвіл Національного антикорупційного бюро на здійснення заочного розслідування відносно його клієнта.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Вищого антикорупційного суду Андрія Біцюка від 24 жовтня, якою закрито провадження у справі, повідомляє «Слово і Діло».

Ще 5 жовтня 2017 року Солом'янський райсуд Києва надав НАБУ дозвіл на здійснення заочного розслідування стосовно Самоткала, оскільки той переховується від органів правопорядку та перебуває у міжнародному розшуку. Втім, не погоджуючись з таким рішенням, адвокат Самоткала подав заяву про його перегляд.

Вивчивши документ, суддя Біцюк закрив провадження у справі. На його думку, це рішення слідчого судді не підлягає перегляду в порядку, передбаченому главою 34 КПК України.

Як відомо, Самоткала підозрюють у причетності до заволодіння коштами Южно-Української АЕС під час закупівлі загальноблочних щитів за завищеними цінами.

Нагадаємо, суд задовольнив прохання САП про передачу справи Южно-Української АЕС до ВАКС. Раніше суд залишив заарештованим майно Самоткала.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО