НАБУ розслідує ще один епізод розтрати коштів ЛБТЗ

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують ще один епізод можливої розтрати коштів Львівського бронетанкового заводу.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 24 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили детективи, 26 лютого 2015 року між виробничим підприємством «Патріот» в особі директора Петром Клімуком і ЛБТЗ в особі директора Олександра Остапця було укладено договір купівлі-продажу запчастин. 31 березня 2015 року між ЛБТЗ і підприємством «Патріот» було укладено ще один договір. За даними бухгалтерського обліку ЛБТЗ, завод одержав від підприємства «Патріот» товарів на суму 11,17 млн грн.

Постачальником товарів підприємству «Патріот», які придбало ЛБТЗ, є ТОВ «Дніпроспектрбуд», ТОВ «Древпромсистем», ПП «Опіум», ТОВ «К-ТЕК», ППФ «Олбі», ТОВ «Євроспецпроект» і ТОВ «В2В Профіт Групп».

Також детективи дізналися, що Петра Клімука визнали винним у фіктивному підприємництві. У вироку встановлено, що Клімук не здійснював реальне керівництво ТзОВ «Виробниче підприємство «Патріот». Для встановлення всіх обставин справи детективи просили суд надати тимчасовий доступ до документів ЛБТЗ, а саме до відомостей про господарські правовідносини між ЛБТЗ і підприємством «Патріот» у 2015 році. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, до ВАКС передали справу про розтрату коштів ЛБТЗ екс-директором Романом Тимківим та іншими особами. Раніше йому також повідомили про підозру в недостовірному декларуванні. Однак суд відмовив у запобіжному заході Тимківу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО