Верховний суд передав до ВАКС справу про збитки хімічного заводу

Верховний суд передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням комерційного директору державного Павлоградського хімічного заводу Валерія Кирилова у нанесенні 7 млн грн збитків.

Таке рішення 16 жовтня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, Кирилов з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Зоря», використав своє службове становище всупереч інтересам служби. Так, він уклав договори поставки вибухових речовин промислового призначення з посередником фірмою «Зоря», а не безпосередньо з кінцевими споживачами на більш економічно вигідних умовах. Обвинувачений нібито знав, що посередником продукція буде реалізовуватися кінцевим споживачам по значно вищим цінам, і відвантаження продукції ПХЗ безпосередньо буде здійснюватися на склади кінцевих споживачів, а не посереднику. На думку слідства, це спричинило тяжкі наслідки на понад 7 млн грн.

Нагадаємо, справу про збитки Харківобленерго передали до антикорупційного суду. Раніше до ВАКС передали справу про збитки ОГХК.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО