ЗМІ розповіли про таємного інформатора Трампа щодо України

Американський президент Трамп покладається на тіньові, неофіційні канали для отримання інформації про події в Україні.

Про це з посиланням на обізнане джерело повідомила 23 жовтня The New York Times (NYT).

За даними, отриманими виданням, американський президент вважав за краще використовувати не усталені політичні механізми - раніше на рішення глави держави впливала інформація від цілої добірки агентств, - а на власні, неформальні зв'язки. Джерело підкреслило, що при цьому Трамп навряд чи зважав на об'єктивність.

Як розповіла NYT колишній директор Ради національної безпеки (РНБ) Білого дому по Росії Фіона Хілл, глава США надавав перевагу обговорювати Україну з Кеш'япом Пателем, помічником у РНБ, який офіційно відповідає за протидію тероризму. Низка зацікавлених осіб, заявило анонімне джерело, нібито впливали на думку Трампа про Україну, яку багато в чому формували звіти від Пателя.

Раніше Президент США Дональд Трамп заявив, що не знайомий з тимчасовим повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором, який дав свідчення проти нього в рамках справи про імпічмент.

Напередодні у своїх свідченнях перед Конгресом Тейлор заявив, що адміністрація Трампа хотіла, щоб Володимир Зеленський публічно заявив про початок розслідування щодо втручання України у вибори президента США 2016 і щодо компанії Burisma, де працював син Джо Байдена. Колишній віцепрезидент США, за його словами, домагався відставки генпрокурора Шокіна, який пізніше заявив, що відставка була обумовлена ​​нібито розслідуванням щодо Burisma.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО