У Кабміні розкрили можливу формулу розмитнення «євроблях»

В Україні планують спростити порядок розмитнення «євроблях».

Про це повідомив в інтерв'ю Економічній правді міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Повідомляється, що в Україні пропонують ввести максимально простий принцип розмитнення авто зі ставкою в один-три долари за «кубик».

«Ми готові на будь-які речі. Я взагалі пропоную, щоб ввести, як у Грузії, долар, два або три з «кубика», - говорить Криклій.

За його словами, потрібно вивести максимально просту формулу для перереєстрації авто на іноземних номерах. Це дозволить уникнути спекуляцій і корупції. Він переконаний, що прості і примітивні алгоритми значно спростять життя автомобілістів і дозволять відмовитися від прислухання до різних оцінювачів, адже там, де починається «важка калькуляція, там відразу з'являється корупція».

При цьому він зауважує, що реалізувати такий план дуже складно, з точки зору Міністерства фінансів. Справа в тому, що всі надходження від розмитнення «євроблях» та інших автомобілів вже закладені в бюджет, але потім за ці кошти будуються дороги і фінансуються медицина з освітою. Тому Криклій зауважує, що тільки в співпраці Міністерства інфраструктури з Міністерством фінансів можливо вивести раціональну формулу.

У той же час, на Facebook-сторінці «євробляхарів» повідомляється, що 2 жовтня в Києві біля Верховної Ради вони планують провести ще один пікет, щоб нагадати про свої вимоги щодо бюджетного розмитнення авто.

Зокрема, активісти вимагатимуть: скасувати акциз, знизити ставку на розмитнення і прибрати з влади «автоолігархів», лобістів і чиновників, яких вони вважають причетними до корупції. Серед їхніх вимог - звільнення з посад голови митниці Нефьодова, а також його помічників: Назаренка і ще одного чиновника - Власова.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про відтермінування штрафів для власників «євроблях».

Раніше у Львівській області був затриманий підозрюваний у шахрайстві з оформленням «євроблях».

Також нагадаємо, в Запоріжжі власники «євроблях» влаштували автопробіг проти штрафів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО