Справу судді Новака передали до Антикорупційного суду

Солом'янський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням судді Голосіївського районного суду міста Києва Андрія Новака та колишнього судді цього суду Олександра Білика в одержанні неправомірної вигоди.

Про це йдеться в ухвалі Антикорупційного суду від 13 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, на підставі ухвали Солом'янського райсуду від 5 вересня до ВАКС 12 вересня надійшли матеріали справи Новака і Білика. Тому 13 вересня суд призначив підготовче засідання на 23 вересня.

Як встановлено слідством, суддя Новак за посередництва колишнього судді цього ж суду Білика отримали неправомірну вигоду у розмірі 8000 доларів за ухвалення рішення у цивільній справі. Крім того, під час обшуку у підозрюваного було виявлено вогнепальну зброю та бойові припаси без передбаченого законом дозволу.

Дії судді кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 (прохання надати та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) та ч. 1 ст. 263 (носіння вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України.

Дії посередника кваліфіковано за ч.ч. 4, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (підбурювання та пособництво у проханні надати та в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі).

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про хабар столичного судді. Раніше суд призначив до розгляду обвинувачення судді Новака.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО