ВР ухвалила закон про викривачів корупції за основу

Верховна рада України підтримала за основу у першому читанні законопроект №1010 «Про внесення змін до закону «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції». «За» проголосували 283 депутатів.

Також парламент підтримав підготовку закону президента до другого читання за скороченою процедурою.

Як відомо, документ має внести зміни до закону «Про запобігання корупції» щодо визначення правового статусу викривачів корупції, їх прав і гарантій захисту; забезпечення умов для розкриття інформації про корупцію; унормування порядку розкриття викривачем корупції інформації; звільнення від юридичної відповідальності викривачів корупції за розкриття інформації про корупційний або пов'язаному з корупцією правопорушення; забезпечення держзахисту викривачів корупції, зокрема захисту їх трудових прав.

Нагадаємо, у нової влади — президента, Кабінету міністрів і народних депутатів – стільки ідей щодо реформ в Україні, що парламент буквально засипали законопроектами. У перший тиждень роботи Верховної ради дев'ятого скликання було зареєстровано 387 ініціатив. Для порівняння: за січень в Раду внесли 62 законопроекти, за лютий – 115, за березень – 99, за квітень – 78, за травень – 73, за червень – 43. «Слово і Діло» подивилося, хто головні законотворці тижня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО