У Києві стартує осінній призов

Осінній призов строковиків стартує у Києві.

Про це повідомили в пресслужбі КМДА.

Для керівництва і контролю за діяльністю районних призовних комісій створена Київська міська призовна комісія з проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу в жовтні - грудні 2019 року.

Також, згідно із розпорядженням КМДА № 1614, було затверджено склад цієї комісії, яку очолив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Головам районних державних адміністрацій доручено, зокрема, створити районні призовні комісії, направити для роботи в районні військові комісаріати на період підготовки і весь термін проведення призову технічних працівників та операторів персональних обчислювальних машин (друкарок), забезпечити комісаріати автомобільним транспортом», - йдеться в повідомленні.

Доручено укомплектувати районні лікарські комісії лікарями-спеціалістами та забезпечити їх медикаментами, медичним інструментарієм і санітарно-господарським майном, довести до керівників підприємств, установ, організацій та навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форм власності, що вони забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць на вимогу військових комісаріатів.

Департамент охорони здоров'я має забезпечити: роботу військово-лікарської комісії Київського міського військового комісаріату з вересня до 17 січня 2020 року для контрольного медичного огляду призовників, призваних на строкову військову службу, з проведенням обов'язкового переліку обстежень; військово-лікарські комісії районних військових комісаріатів - лікарями-психіатрами та лікарями-дерматологами; міську лікарську комісію - медикаментами, медичним інструментарієм і санітарно-господарським майном; обстеження призовників у закладах охорони здоров'я позачергово, безкоштовно і в повному обсязі під особисту відповідальність керівників закладів охорони здоров'я. Також в кожному районі столиці визначать медичні установи для проведення призовникам обов'язкових лабораторних досліджень, інструментальних обстежень та інших обстежень за направленням районних у місті Києві військових комісаріатів.

Раніше експрезидент Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив строки звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення чергових призовів у 2019 році.

Також нагадаємо, в Україні 3 липня завершився весняний призов.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО