Парад на День Незалежності потрібно законодавчо визначити – Полторак

Міністр оборони Степан Полторак вважає, що слід чітко законодавчо визначити порядок проведення парадів на День Незалежності.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав Армія.Inform міністр оборони Степан Полторак.

«У нас має бути чітке розуміння: проводити чи ні парад, на те є рішення верховного головнокомандувача – президента України. Він із тим визначається у своєму указі. Цьогоріч вирішено не проводити парад, це його право, і таке рішення ми маємо виконувати… І для того, щоб не існувало навколо військових парадів дискусій, нам слід чітко законодавчо визначити порядок проведення парадів. Тобто, коли і з якої нагоди проводити, з якою метою», – зазначив він.

Нагадаємо, на початку липня Володимир Зеленський заявив, що вирішив скасувати військовий парад до Дня Незалежності, а зекономлені кошти спрямувати на премії для військових.

Військові паради у різних формах на День Незалежності відбувалися з 2001 року. У 2011-2013 роках президент-утікач Віктор Янукович повністю відмовився від проведення військових парадів. Таке рішення від аргументував наміром спрямувати кошти на соціальних захист населення.

П'ятий президент Петро Порошенко відновив проведення параду на День Незалежності. А минулорічний парад став найбільшим за роки незалежності. Участь у ньому вперше взяли жінки-військовослужбовці та армійська авіація.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО