Суд дозволив НАБУ затримати розшукуваного олігарха Федоричева

Суд дозволив Національному антикорупційному бюро затримати олігарха російського походження Олексія Федоричева у межах кримінального провадження про заволодіння зерном Державної продовольчо-зернової корпорації.

Таке рішення 7 серпня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 8 липня Солом'янський районний суд міста Києва відмовив НАБУ у дозволі на затримання Федоричева. Того ж дня суд також відмовив детективам у заочному арешті олігарха.

Не погоджуючись з рішенням про відмову надати згоду на затримання Федоричева САП подала апеляцію. Обґрунтовуючи свою скаргу, прокурор вказував, що НАБУ вжило всіх можливих заходів, передбачених національним законодавством та чинними міжнародними договорами для вручення складеного письмового повідомлення про підозру Федоричеву у спосіб, передбачений КПК України для вручення повідомлень, що свідчить про набуття останнім статусу підозрюваного.

Вивчивши скаргу, судді її задовольнили і дозволили затримати Федоричева. Вони погодились з НАБУ і САП, що підозра олігарху на цій стадії є обґрунтованою і підтверджується наявними доказами. Також, на думку колегії, НАБУ і САП довели існування ризиків, передбачених пунктом 1 частини 1 статті 177 КПК, тому Федоричева необхідно взяти під варту. Крім того, Федоричев може незаконно впливати на осіб, які готові надати викривальні покази щодо нього. Зокрема, це підтверджується заявою іншого підозрюваного у справі, в якій він просив керівника САП застосувати щодо нього заходів захисту у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, суд пояснив, чому знову не взяв заочно під варту Федоричева. Раніше суд затвердив угоду з фігурантом справи ДПЗКУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО