Суд визнав недостовірною новину НАБУ про розшук підозрюваного Федоричева

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив позов олігарха російського походження про недостовірність новини Національного бюро.
Олексій Федоричев

Суд визнав недостовірною інформацію, оприлюднену на сайті Національного антикорупційного бюро про розшук олігарха російського походження Олексія Федоричева, як підозрюваного у справі розкрадання коштів Державної продовольчо-зернової корпорації.

Таке рішення ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Букіна за результатами його позову про захист честі, гідності та ділової репутації, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, адвокат Федоричева Микола Банчук подав позов, в якому просив визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію новину на сайті НАБУ про розшук його клієнта як підозрюваного у справі ДПЗКУ. Також у позові просили зобов'язати НАБУ оприлюднити спростування цієї новини.

В обґрунтування позову адвокат Федоричева зазначав, що його клієнту детективи НАБУ не вручили повідомлення про підозру в спосіб, передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України. Крім того, він додав, що НАБУ неодноразово направляло до Монако запит про міжнародну правову допомогу, в якому просило вручити підозру Федоричеву, проте місцеві правоохоронці відмовляли їм.

Своєю чергою у відзиві НАБУ вказувалося, що Федоричев набув статусу підозрюваного.

Вивчивши матеріали, суддя Букіна позов задовольнила та визнала недостовірною інформацію, оприлюднену на сайті НАБУ про розшук російського олігарха як підозрюваного.

Нагадаємо, у Монако пояснили, чому не вручили підозру НАБУ олігархові Федоричеву. Раніше суд відмовив НАБУ в його заочному арешті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: