ДБР повідомило про підозру волинському митнику в брехні в декларації

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у недостовірному декларуванні головному державному інспектору відділу митного оформлення № 2 митного поста «Володимир-Волинський» Волинської митниці Державної фіскальної служби.

Про це йдеться у рішенні Личаківського районного суду міста Львова від 31 липня, повідомляє «Слово і Діло».

Вказане кримінальне провадження було порушене детективами Національного антикорупційного бюро і розслідувалося за фактами можливих недостовірного декларування та незаконного збагачення. Проте у зв'язку з рішенням Конституційного суду України про визнання неконституційним незаконного збагачення справа в частині цієї статті Кримінального кодексу України була закрита, а саме провадження передали за підслідністю до Держбюро розслідувань.

Як встановили детективи, вказаний митник у січні 2016 року відкрив банківський рахунок у Польщі. Пізніше у період з січня 2016 року по червень 2017 року він вніс на вказаний рахунок грошові кошти в іноземній валюті у сумі в еквіваленті понад 19 млн грн. При цьому, згідно даних ДФС, у період 2003-2017 років митник задекларував дохід у 1,3 млн грн. Також у електронних деклараціях за 2016-2017 року сукупний розмір доходів підозрюваного та членів його сім'ї за відповідні роки становить близько 480 тисяч грн. Зазначені декларації також не містять жодних відомостей про правочини, вчинення яких могло б забезпечити наявність у власності митника грошових коштів у сумі 19 млн грн або близьких до того.

5 липня 2019 року митнику повідомили про підозру. У зв'язку з цим слідчий ДБР просив суд відсторонити підозрюваного від посади головного держінспектора на 2 місяці, оскільки, на думку слідства, саме перебування на посаді митника сприяло вчиненню ним кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 КК України (недостовірне декларування). Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково і відсторонив митника від посади до 5 вересня.

Нагадаємо, НАБУ розслідує брехню в інших деклараціях вже обвинуваченої екс-судді Госпсуду Харківської області. Також детективи розслідують недостовірне декларування суддею Госпсуду в іншій області. Раніше САП передала до суду обвинувачення мера Одеси Геннадія Труханова за брехню в декларації.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО