НАЗК назвало умови доступу до реєстру декларацій для НАБУ

Читать на русском
Детективи НАБУ зможуть отримати доступ до реєстру електронних декларацій, якщо нададуть правові підстави для своїх запитів.

Національне агентство по запобіганню корупції сьогодні, 26 липня, затвердило порядок доступу Національного антикорупційного бюро до реєстру електронних декларацій.

Відповідний документ є у розпорядженні LIGA.net, повідомляє «Слово і Діло».

Для отримання віддаленого доступу до реєстру директор НАБУ повинен буде надіслати перелік користувачів, яким дозволено формувати запити. Запит повинен містити прізвище, ім'я та по батькові суб'єкта декларування, дані про період, за який запитується інформація, а також правові підстави запиту. Під правовими підставами для запиту мається на увазі, що для отримання інформації з реєстру у НАБУ має бути відкрите кримінальне провадження та оперативно-розшукова справа по цьому суб'єкту декларування.

«Якраз той пункт і не подобається НАБУ. Вони вважають, що можуть проводити інформаційно-аналітичну роботу по всіх суб'єктах без правової підстави», - розповів LIGA.net співрозмовник в НАЗК. За його словами, незважаючи на це агентство вирішило затвердити порядок, щоб уже в офіційному режимі узгодити всі спірні питання з НАБУ перед реєстрацією документа в Міністерстві юстиції.

Нагадаємо, що вперше НАБУ отримало повний доступ в травні 2017 року. У бюро відзначають, що доступ до реєстру дозволяє більш оперативно аналізувати декларації осіб, підслідних НАБУ. Однак в грудні того ж року доступ був істотно обмежений у зв'язку з тим, що нібито співробітник НАБУ несанкціоновано змінив декларацію одного з поліцейських. Після цього випадку порядок доступу до реєстру було змінено. На даний момент для отримання потрібної інформації з реєстру співробітники НАБУ повинні приїжджати в будівлю НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК оцінило ефективність боротьби з корупцією в держорганах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: