З акторів та блогерів – у депутати: в чому загроза для країни

Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Наразі найбільша загроза для країни не в тому, що буде монобільшість «Слуги народу», а в тому, що ця більшість у партії, яка не має ані історії, ані досвіду.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров.

«Монобільшість не можна назвати цілковитою загрозою демократії. США живе монобільшістю вже довго. Проблема не в тому, що «Слуга народу» матиме монобільшість, а в тому, що ця монобільшість буде в партії, яка не має ані традицій, ані історії, ані серйозного досвіду. Тому питання в тому, чи не буде там якихось дезінтеграційних рухів», – зазначив Краснопьоров.

За його словами, головна пересторога в тому, чи зможуть включитися люди, які не мали до політики жодного стосунку.

Якість політики може впасти. Відповідно, є кілька варіантів – або контроль цих політиків з іншого боку, або монобільшість, яка неякісно виконує свої повноваження, уточнив він.

«Добре, що в нас почався перезапуск еліт, системи. Однак у що це виллється? Поки це питання», – додав експерт.

Погано не те, що країна матиме однопартійну більшість, а в тому, що ця більшість ніколи не мала справи з політикою, в цьому ризик. З іншого боку, про Порошенка також говорили, що він довго не протримається, підкреслив він.

За його словами, в ситуації із Зеленським також може скластися, що команда пропрацює рік, а може, що й 5 років.

«Просто ризики високі. Коли немає партійної структури, є люди, які просто організували бізнес чи вели проекти. Їх легко купити, ввести в оману, маніпулювати. Їм потрібен час, щоб набратися досвіду, а часу немає. Вони відразу потрапили на верхівку політики, в цьому найбільша загроза», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Яким шляхом поведе Україну «зелений» парламент, читайте в авторській колонці.

Як Зеленський виконує обіцянки протягом другого місяця президентства – на інфографіці. Також ми писали, як працює Офіс президента.

Раніше ми писали, яку освіту здобули нардепи VIII скликання. Деталі - за посиланням.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО