Група компаній «Мотор Січ» фінансувала «ДНР» – СБУ

Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи компаній «Мотор Січ», яка протягом двох років фінансувала діяльність самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Зокрема, оперативники спецслужби встановили, що посадові особи відокремленого підрозділу групи - «Сніжнянський машинобудівний завод», який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, під час здійснення господарської діяльності розробили і реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб'єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ і так званої «ДНР».

«У результаті угоди до «Центрального республіканського банку ДНР» надходили платежі «Сніжнянського машинобудівного заводу» у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством, так званих «податків» та інших обов'язкових платежів», - йдеться в повідомленні.

Так, співробітники СБУ задокументували, що за 2015 рік «Сніжнянський машинобудівний завод» сплатив до бюджету «ДНР» понад 32 млн російських рублів. Завод також здійснював передачу на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб так званого «Міністерства доходів і зборів Донецької народної республіки», через яке безпосередньо фінансувалися незаконні збройні формування бойовиків.

«Слідчі Служби безпеки України оголосили підозру директору і начальнику фінансового відділу «Сніжнянський машинобудівний завод» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України», - поінформували в спецслужбі.

Так, зараз триває досудове слідство для встановлення усіх інших осіб, причетних до фінансування терористичної діяльності.

Раніше в СБУ заявили про затримання завербованого агента ФСБ.

Також нагадаємо, Білорусь завела справу проти керівництва «Мотор Січі».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО