Суд відправив під домашній арешт заступника голови Укрдержархіву

Суд відправив під нічний домашній арешт заступника голови Державної архівної служби України Ігоря Бондарчука, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у зловживанні впливом та недостовірному декларуванні.

Таке рішення вчора, 11 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ погодженого САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ і САП просили суд відправити Бондарчука під цілодобовий домашній арешт. Однак суддя Вишняк задовольнив клопотання частково і обрав заступнику голови Укрдержархіву запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Також суд поклав на підозрюваного низки обов'язків, зокрема: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ затримало на хабарі заступника голови Укрдержархіву. Пізніше детективи повідомили йому про підозру у зловживанні впливом, а також недостовірному декларуванні. Також стало відомо, що САП буде просити домашній арешт для Бондарчука.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО