Телеміст «Росія 24» та NewsOne: до чого призведе та кому вигідний

Олександр Піддубниймедіаексперт
Петро Охотінполіттехнолог

Ідея телемосту – це гачок, який може запустити процес проросійського реваншу в Україні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив медіаконсультант Олександр Піддубний.

«Такі ініціативи мають провокаційну мету для того, щоб підбурити частину суспільства, показати іншу частину суспільства росіянам, які не хочуть дружби з РФ. Таким чином, почати широку кампанію дискредитації людей, які стоять на державницьких незалежних позиціях», – зазначив Піддубний.

Він нагадав повідомлення про те, що Медведчук контролює телеканал «Інтер». При цьому була низка резонансних заяв від інших осіб. Зокрема, Коломойський в інтерв’ю заявив, що на Донбасі громадянський конфлікт. Коломойський – це вплив на 1+1. Ткаченко – генпродюсер каналу – в списку партії «Слуга народу».

«Маємо чітку картину того, що якщо так званий телеміст відбудеться, націоналістів дискредитують, а натомість покажуть «конструктивну» частину суспільства, яка хоче діалогу з росіянами, то такий телеміст буде ще не один, але вже на широку аудиторію», – підкреслив експерт.

Він звернув увагу, що NewsOne охоплює аудиторію в межах статистичної похибки. Однак якщо це протиснуть, варто чекати наступних кроків, щонайменше таких самих телемостів на 1+1 та «Інтері». Судячи з риторики власників каналів, усе до цього йде. В підсумку отримаємо промивання мізків у широкому масштабі. Почуємо й про те, що в Україні громадянський конфлікт, і про те, що потрібно домовлятися, в тому числі з терористами, і про те, що РФ узагалі ні до чого. Маємо сценарій проросійського реваншу.

За його словами, телеміст – це гачок, який може запустити процес проросійського реваншу в Україні. Медведчук та його посіпаки підбурюють, це дуже небезпечно. Люди, які воювали, дивляться на світ не в таких кольорах, як політики. Тому, очевидно, розрахунок на реактивну поведінку частини суспільства. Слід врахувати, що завжди знайдеться свій засланий козачок, який почне розхитувати ситуацію.

«Звичайно, українські сили в цьому не зацікавлені. А ось для РФ саме в цьому інтерес», – додав Піддубний.

Політтехнолог Петро Охотін зазначив, що так званий телеміст «Надо поговорить» – це типова політтехнологія.

На його переконання, вигоду від цього здобудуть три особи – два очільники політичних проектів в Україні й одна людина з психічними розладами в Кремлі.

«До виборів залишилося два тижні. Чи ви раптом подумали, що Кисельов дійсно хоче поговорити? Ні, його мета – викликати емоцію», – уточнив він.

«Чому це політтехнологія? Дивимося, кому вигідне це шоу. Перший бенефіціар – «Опозиційна платформа – За життя». Коли Медведчук і Бойко полетіли до Кремля, їхні рейтинги пішли вгору. Зараз Медведчук як «голуб миру» показує, як він працює. Для свого виборця, звісно», – пояснив політтехнолог.

Другим бенефіціаром є Путін. Радянська школа пропаганди вміло обігрувала тему миру, додав він.

«Найцікавішим є третій бенефіціар. За кого Медведчук почав купувати канали? Хто тягнув Юрія Бойка до другого туру? Хто розміщував борди Путіна на президентських? «Надо поговорить» – це типова гра трьох. Медведчука, Путіна та Порошенка», – резюмував Петро Охотін.

Нагадаємо, 7 липня ведучий програми «Вести недели» на російському пропагандистському каналі «Росія 24» Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту «Надо поговорить», який запланований на 12 липня й відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, що належить до медіагрупи кума Путіна Віктора Медведчука.

Також читайте, що пропонують партії в своїх програмах щодо окупованих територій.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО