Канада готова посилити санкції проти Росії – Трюдо

Уряд Канади готовий розглянути розширення санкцій проти РФ через порушення нею міжнародного законодавства та вторгнення до України.

Як пише «Слово і Дліо», про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає «Укрінформ».

«На наше переконання, дуже важливо, щоб РФ дійсно продемонструвала позитивні дії. Ми й надалі твердо стоятимемо із Україною, у тому числі накладаючи санкції на російських посадовців. Ми завжди робитимемо це, оскільки є друзями України», - підкреслив Трюдо.

Крім цього, він розкритикував рішення Ради Європи повернути РФ повноправне членство в організації.

«Ми були розчаровані поверненням Росії до Ради Європи, усупереч тому, що захоплені в Азові українські моряки не були повернуті», - заявив канадський прем'єр.

«Ми маємо чи не найдовший перелік санкцій проти РФ серед усіх країн світу, але робимо це паралельно із нашими міжнародними союзниками й партнерами, оскільки дуже занепокоєні через дії російського флоту проти України», - додав він.

Раніше Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Канади.

Нагадаємо, минулого тижня ПАРЄ повернула Росії усі повноваження, незважаючи на те, що Москва не виконала жодної з семи резолюцій, які стали приводом для санкцій проти російської делегації.

Офіційною причиною зняття з Росією обмежень називається те, що без Ради Європи росіяни залишаться без захисту Європейського суду із прав людини.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО