Російська мова для Донбасу: чому Богдан грає в піддавки з РФ

Олександр Леоновполітолог

Це певні піддавки з РФ. Можливо, це й не ідея самого Богдана. Цілком вмовірно, що через Богдана тестують різні варіанти взаємодії з РФ.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов.

«Можливо, через Богдана тестують різні варіанти взаємодії з РФ і дивляться на реакцію суспільства. Сумнівно, що Богдан сам по собі вкидатиме настільки контраверсійні речі», – зазначив Леонов.

Після таких заяв Богдан навіть не зустрічає серйозної протидії з боку команди, додав він.

«Так, є ритуальні заяви на кшталт таких, що це особиста позиція Богдана, вони не повністю схвалюють, але не більше. Однак Богдан – людина, яка обіймає серйозну посаду. Зрозуміло, що будь-яке його слово інтерпретується й розглядається в зв'язку з АП», – підкреслив експерт.

За його словами, Богдан виступає людиною, яка вкидає певні теми, а далі вже на початку їх обговорення це дозволяє відкривати вікно можливостей для того, щоб просуватися в його розумінні або розумінні команди у вирішенні тих чи інших завдань. Проте проблема в тому, що план, який озвучив Богдан, практично повністю збігається з планом Путіна щодо Донбасу.

«Це саме те, що Україна протягом 5 років успішно відбивала. Фактично, цей план призведе до того, що Україна отримає Донбас як територію назад. Але, по-перше, Україна не буде його контролювати, по-друге, всіх фінансових витрат зазнаватиме саме Україна», – пояснив він.

Отже, це дозволить впливати й на зовнішньополітичний курс. При цьому низка речей, які пропонуються, не відповідає Конституції України, уточнив політолог.

«Заклики до референдуму можуть спричинити серйозні проблеми. Щонайменше посилення внутрішньополітичної кризи, загострення ситуації», – акцентував він.

З політичної точки зору, можливо, таким чином Богдан відволікає певний негатив від Зеленського, наголосив фахівець.

«Але це відбувається настільки швидко, теми настільки резонансні, що це починає бити вже й по першій особі», – додав він.

На його думку, більшою мірою це все-таки робиться тому, що таким чином намагаються намацати де та сама середина, щоб домовлятися з РФ.

«Поки ця середина пролягає через Україну, що, безумовно, викликає тривогу», – резюмував Олександр Леонов.

Які рішення команди Зеленського у юристів викликають сумніви – за посиланням.

Також пропонуємо подивитись, як шостий президент працював у свій перший місяць каденції: скільки нових обіцянок дав, скільки обіцянок виконав, а скільки – провалив.

Які обіцянки давали члени Адміністрації президента – на інфографіці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО