ДБР розслідуватиме затримання НАБУ директора «Укрбуду»

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного затримання детективами Національного антикорупційного бюро генерального директора компанії «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороди у справі заволодіння понад 81 млн грн Національної гвардії України при обміні печерський квартир у Києві на околиці міста.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу компанії.

«ДБР розпочало кримінальне провадження щодо детективів НАБУ, які брали участь у затриманні генерального директора компанії «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороди в рамках справи про обмін квартир для Нацгвардії», – йдеться у повідомленні.

За інформацією компанії, справа була порушена за попередньою кваліфікацією за частиною 1 статті 371 Кримінального кодексу України (завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою). Як вказують у прес-службі, провадження було порушене після розгляду скарги адвокатів Майбороди в суді, який зобов'язав Держбюро внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, НАБУ затримало Майбороду за підозрою в розтраті понад 81 млн грн Нацгвардії. Пізніше, Шевченківський суд Києва звільнив його з-під варти. Також суд обрав директору «Укрбуд Девелопмент» запобіжний захід у вигляді застави.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО