У Франції відбулася 33-тя акція «жовтих жилетів»

Кількість учасників 33-й акції протесту «жовтих жилетів», що відбулася в суботу у Франції досягло лише 5,8 тис., що вдвічі менше, ніж 22 червня, коли маніфестантів було 11,8 тис.

Такі дані повідомило МВС Франції. За його відомостями, маніфестація в Парижі, проте, зібрала 1,3 тис. осіб, тоді як тижнем раніше їх було менше - 1,1 тис, передає «Слово і Діло».

У Парижі колона мітингувальників, незважаючи на 37-градусну спеку, пройшла тригодинним маршем по північній околиці міста. Над колоною височіла встановлена ​​на автоплатформі велика модель жовтого підводного човна, покликана символізувати міць руху.

Як повідомив AFP, під час маршу колишній військовий на ім'я Ален, сидячи на цьому підводному човні, зірвав із себе і жбурнув всі свої нагороди. Він зробив це на знак протесту проти важкого поранення, яке отримав під час однієї з маніфестацій, коли випущена поліцейським гумова куля влучила йому в область горла.

Тригодинний марш по Парижу був присвячений саме «жовтим жилетам», які були поранені поліцейськими під час придушення протестів населення. За даними МВС, з 17 листопада 2018 року, коли почалися протести, постраждали близько 2,5 тис. мітингувальників, близько 100 із них були важко поранені, в тому числі 70 - гумовими кулями, якими стріляють по ним поліцейські і жандарми. Самі «жовті жилети» спростовують ці відомості, вважаючи, що число поранених ближче до 3 тис., із яких кілька сотень мають важкі поранення, в тому числі 70 - поранення в голову і ураження очей.

Паризька маніфестація пройшла відносно спокійно. Невеликі сутички з поліцією виникли вже в кінці акції на північно-східній околиці Парижа, коли деякі маніфестанти спробували просунутися колоною далі дозволеного маршруту.

У Тулузі, найбільшому промисловому центрі півдня країни, кілька сотень «жовтих жилетів» також протестували проти тих поранень, які протестувальники отримують при діях поліції. Учасники акції блокували цілий ряд вулиць в центральній частині міста, що значно порушило рух транспорту. Вони також тимчасово окупували кілька великих бутиків, вигукуючи антикапіталістичні гасла.

Раніше французька поліція затримала десятки осіб на акціях «жовтих жилетів».

Також нагадаємо, президент Франції представить нові заходи у відповідь на протести «жовтих жилетів».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО